Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gloednieuwe Digipunten in Olen helpen inwoners digitaal op weg

Olen Digipunten

Vandaag opende regio Neteland twee gloednieuwe Digipunten in Olen. Zowel in het lokaal dienstencentrum Komie Geire als in de Olense bibliotheek kunnen inwoners voortaan terecht voor gratis digitale ondersteuning.

Tijdens de feestelijke openingsdag konden bezoekers deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een Spotify Karaoke en een mobiele escapegame over online veiligheid.

"Onze samenleving digitaliseert aan een steeds sneller tempo. Solliciteren, werk, administratie,…  veel zaken gebeuren steeds meer online. Voor heel wat mensen is deze verandering niet vanzelfsprekend. Ze lopen hierdoor het risico om digitaal uitgesloten te worden.

Om hieraan tegemoet te komen, opent regio Neteland op negen locaties in Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen en Vorselaar Digipunten. Vandaag was het de beurt aan Olen. Zowel in het lokaal dienstencentrum Komie Geire als in de bibliotheek opende er een Digipunt.

Gratis digitaal advies

In een Digipunt kunnen inwoners digitale vragen stellen aan vrijwilligers. Ze kunnen hiervoor hun eigen smartphone, laptop of tablet meebrengen of ter plaatse gebruikmaken van de beschikbare computers. Ook worden er op geregelde tijdstippen basiscursussen of workshops georganiseerd en dat allemaal gratis.

Het lokaal dienstencentrum had al een ‘computerhoekje’ waar mensen voor digitaal advies terechtkonden. Onder de noemer ‘Digipunt’ wordt er voortaan nog sterker ingezet op digitale ondersteuning.

Openingstijden Digipunten

De Digipunten in Olen zijn voortaan geopend op volgende tijdstippen:

Digipunt Komie Geire, Herentalseweg 1:

  • op dinsdag van 9.00 tot 11.00 uur in de cafetaria
  • op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur in de grote zaal

Digipunt Bibliotheek, Oevelseweg 24:

  • op dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur

Je kan vrij langsgaan. Een afspraak maken is niet nodig.

De opening van de  twee Digipunten in Olen maakt deel uit van het Digibanken-project waar Neteland op inzet. Met dit initiatief streven we naar een inclusieve digitale samenleving, waarin iedereen volwaardige toegang heeft tot digitale middelen en vaardigheden."

Herentalseweg 1, Olen, België

Olen Digipunten

Deel dit artikel